Tribade reforcen el combat amb el seu tercer LP titulat ‘La Tregua’

Les reines del rap barceloní publiquen un nou àlbum amb 7 talls, la producció de Deep Fried a tots els ritmes i les col·laboracions de J Dose, Maruja Limón, Adala i Senyor Oca

A 'La Tregua', les MCs Bittah i Masiva Lulla no lliuren les armes i afinen encara més les seves rimes compromeses contra l'heteropatriarcat i el capitalisme, amb un so que abraça noves influències des de l'afrobeat fins al flamenc, passant pel breakbeat

No hi ha indici que les MCs més respectades del panorama barceloní, Bittah i Massiva, cos i ànima de Tribade, estiguin disposades a lliurar les armes o abaixar la guàrdia. Ni tan sols titulant el seu nou àlbum, ja el tercer llarg, amb un nom com 'La Tregua': pot semblar que afluixen... però no. Tribade tornen a la càrrega amb més força que mai i set noves perles sota la producció integral del col·lectiu barceloní Deep Fried, amb les quals les MCs es despatxen a gust contra l'heteropatriarcat i el capitalisme. El nou treball sona més modern que mai per a Tribade, i en ell abracen sons i influències: des del flamenc de "Carmen" amb les Maruja Limón fins a l'afrobeat de "Ella y yo", aquell temasso ballable que fa una ullada al èxit del reggaetonero Don Omar, passant pel mix de rap amb breakbeat de "Manos Sucias" amb la col·laboració de J Dose. Estigueu alerta, perquè les Tribade no renuncien al seu estil marcat per actitud, mala llet i llengües afilades; aquí tenim "Tout le monde" -detesta la policia, això és clar- o "La sang", un ritme que es mou pel trap, inclou versos en català i compta amb les col·laboracions d'Adala i Senyor Oca. La cirereta del pastís l'hi posen amb "Simbiosis", una balada lèsbica amb la signatura de la casa que combina boom-bap clàssic amb reggaeton melòdic a les tornades, i "Mirai Maruxiña", una peça de crítica social, orgull de barri i classe que, en el terreny musical, ens descobreix unes Tribade mai vistes abans.

ESCOLTAR 'La Tregua' A PLATAFORMES DIGITALS


LA TREGUA
Track by Track x TRIBADE

"Ella y yo" pren el títol del mític tema de reggaeton de Don Omar. És l'afrobeat ballable de l'àlbum que mostra dos estats d'ànim diferents de l'amor.

"Manos Sucias" amb J Dose ens sorprèn duplicant el tempo i és una col·laboració amb el raper salamantí J Dose, un tema que parla de la nit, la culpa i els excessos.

"Simbiosis" és la balada lèsbica que no pot faltar en cap disc de Tribade i recorda els primers temes de reggaeton pre-Tribade com "Poliamorosa" o "Heteropero", fets des de l'humor i en els nostres codis. Parla sobre el que als nostres entorns es coneix com a simbiosi lèsbica, que no és res més que la fusió (i la intensitat) en la identitat pròpia quan estem en parella. El tema és un boom-bap molt buidat i elegant que es converteix en reggaeton a les tornades.

"Tout le monde", el títol ve de la mítica consigna de les manifestacions franceses "tout le monde deteste la police". És un storytelling que no es pot explicar perquè sinó es desvela la història.

"La sang" amb Adala i Senyor Oca. Unes col·laboracions que teníem pendents amb dos artistes que respectem molt del panorama català. Raps en català de Tribade i tornada a càrrec d'Adala. És un tema fosc que es dirigeix cap al trap.

"Mirai Maruxiña" és l'últim tema de l'àlbum i el nostre preferit. El títol ve de la tornada de la cançó dels miners asturians "en el pozo María Luisa". És un tema de crítica social general, d'orgull de barri i de classe.