Elane presenta l’últim single d’avançament de ‘#Sondeesas’: ja és aquí “Axinita”, junt a la rapera argentina Sofía Gabanna

La rapera lleidatana Elane s’alia amb Sofía Gabanna i irromp de nou amb el seu nou single i videoclip “Axinita”, que es troba disponible a totes les plataformes digitals des d’aquest divendres 20 de novembre

Aquest últim single i videoclip, ha vist la llum després de “Hiprofenia” (+1.4 milió de visualitzacions), “Átomos”, “Perfidia” i “Niente”, els quals van suposar tota una revolució

A més, des d’avui, ja pots fer amb el pre-order del vinil 7” de 'Hiprofenia / Otra Copa’ a la nostra botiga online! www.botiga.ppf.cat


Escoltar ELANE

                 


Malgrat la seva joventut i la seva curta carrera, la rapera lleidatana Elane porta molt temps demostrant ser un dels grans talents i de les grans esperances del rap i el hip hip contemporani i estatal, posant del revés l’underground i totes les xarxes socials. Així ho va demostrar amb temes com “Hiprofenia”, que ha acumulat +1.400.000 visualitzacions en poc més de 8 mesos, o “El rap cura” en combinació amb Santa Salut, que ja té més de 625.000 visualitzacions.

Però és que ara, Elane està disposada a tornar-ho a fer, a tornar a demostrar que ella ha arribat per quedar-se. Amb una inquebrantable aliança amb Sofía Gabanna, avui divendres 20 de novembre, presenta el seu nou tema “Axinita”, creat mà a mà amb la rapera argentina i concebut als estudis del productor sabadellenc DAAX amb el qual la lleidatana ha treballat prèviament. Recolzant aquest potent missatge que llancen a l'univers les dues joves artistes, està el particular videoclip que acompanya i que ha estat dirigit per Isaac Rivera. Sens dubte, aquest ha estat el millor últim single d'avançament possible, després de la revolució que ja van suposar els seus temes anteriors: “Átomos”, “Perfidia”, “Niente” i el ja aclamat “Hiprofenia”.

Aquesta bona nova en forma de llançament, arriba acompanyada d'un altre petit gran regal per a tots els seguidors de la jove promesa del rap. I és que avui s’obri el pre-order del vinil 7” de 'Hiprofenia / Otra Copa’, aquest últim, tema inèdit de l’Elane. Si vols fer-te amb ell, visita la nostra botiga online! www.botiga.ppf.catPresentes single nou, AXINITA, amb Sofía Gabanna de convidada. Explica’ns l’axinita que té el tema!

AXINITA és com una destral que t’entra al cap i te’l parteix... et trenca el clatell de una. La lletra és canyera, amb dosis de crítica social i a la vegada defineix molt bé com ens sentim en el rap i amb el rap. Som dones i som lluitadores i trobem el que ens trobem davant, intentarem clavar la nostra idea a aquella gent que ens escolti. Així és com fem el rap, una manera pura per nosaltres, i així és com entenem el rap també. El tema musicalment és molt boombapero i és obra del Cultxre, un productor que rula beats per internet. La tornada la vam fer la Sofía i jo un dia que ens vam trobar i va sortir aquest catxo que es repeteix al principi... després cadascuna té el seu catxo però ha sigut un tema que hem parit bastant juntes ella i jo.

Parla’ns de la colabo del tema. Sembla que amb la Sofia la sintonia és brutal, oi?

Tenia moltes ganes de fer un tema amb una col·labo amb algú amb qui tingués afinitat, en tenia moltes ganes. Amb la Sofía ens coneixíem fa temps de lo típic de les xarxes i tal, però des de que vam coincidir a una de les quedades que fèiem amb la Santa Salut, la Lia Kali, la Makiu i més dones al Macba o la Ciutadella per rapejar que vam tenir molt bona sintonia i força afinitat. És una tia que m’ha caigut bé des del principi, que té molta energia i que em mola mola lo que fa i va ser mutu. Ben ràpid ja li vaig dir: “vull una col·labo per l’EP i vull que siguis tu”. El resultat, ahí està, ha quedat brutal. A més és un dels temes que més he disfrutat amb el procés de creació i també en el rodatge del videoclip: ens ho hem passat de puta mare juntes i hem estat molt còmodes amb tot l’equip que ha currat amb aquest tema. Pel que fa al clip, tenia moltes ganes de fer un video una mica més currat i real, deixant de banda els one-shots que he vingut presentant últimament i per aquest tema que ha quedat tan rodó calia un videoclip guapo! Resultat increïble!

Amb aquest llançament obres també les precomandes per un vinil de 7 polzades. Per què un vinil i què trobarem a la cara A i a la B?

Per a mi el vinil en general ara mateix és tope underground i és un tribut als orígens del hip hop: va començar tot amb un vinil i algú punxant la base... Aquest 7” que traurem aviat, em sembla una molt bona manera de tancar l’EP, que ha tingut un procés molt llarg perquè hem anat disparant temes sueltos però que n’estic molt contenta i la gent ha anat rebent els temes molt bé. Per això hem planxat “Hiprofenia” a la cara A. A la cara B hi haurà un tema inèdit i que només estarà disponible al vinil: és un tema potent, té algunes sorpresetes i hi ha uns scratchos poderosos. El fet que només estigui al vinil és una mica de tribut a la old school, per una banda, perquè abans no hi havia xarxes ni internet i la música l’havies d’escoltar a un suport físic sí o sí; i per l’altre també és un guiño a la penya que es pilli el vinil, en plan: “això que escolteu va dirigit a vosaltres, que us heu pillat el plàstic!”. Estic molt contenta de poder-lo treure, és algo que ja no es fa gaire i que mola catxo.

Parla’ns una mica de plans de futur

Per parlar del futur toca parlar del present i el present ara mateix és la creació del que ha de ser el primer elapé, de 12 temes, a lo vella escola: 1 portada i 12 temes, té, escolta-t’ho. Serà el primer disco i jo vinc des de zero, sabent qui sóc, quina és la meva evolució: fins ara he anat fent, estic aprenent i ara em veig amb cor de liar-me amb un disco llarg, el primer. Em rajaré sencera i trauré tot el que tinc dins: vull que quedi bé, clar! Ja estic en procés i prendrà un temps, per això alguna cosa entremig ja deixarem caure... A més a més, per acabar de liar-la, ja us avanço que estic preparant a mitges un EP amb una artistassa... i fins aquí puc llegir, ja explicarem més coses d’aquí poc!

ELANE
Música i xarxes socials
Instagram | Facebook
Spotify | Youtube | AppleMusic