Ja és disponible ‘Dyke’, l'increïble segon àlbum de Tribade

A ‘Dyke’, les barcelonines han donat un pas al front, col·laborant amb grans artistes com Las Ninyas del Corro, Falsalarma, Anier, Sofia Gabanna, Elane, Santa Salut o Ultra

Des d’aquest divendres 25 de febrer ja es troba disponible a totes les plataformes digitals i a la nostra botiga online: dyke.ppf.cat

Ara, es disposen a presentar aquest nou treball discogràfic en directe en escenaris d’arreu el territori i de l'estranger (incloent França, Itàlia i Mèxic)


Escoltar TRIBADE

           

COMPRAR CD

Les jefas són les jefas i ja veiem a venir que 'Dyke', el seu nou àlbum, seria un cogombrot dels bons. Després de posar del revés el panorama underground amb el seu aclamat i sorprenent disc debut 'Las Desheredas' i botar-li foc a escenaris d'alçada a mig món (del SXSW a l'Eurosonics, passant per Les TransMusicales de Rennes o el Fusion entre molts altres), el repte era majúscul per les barcelonines Tribade. I es nota.

Es nota que 'Dyke' no ha sortit de la nit al dia i que les de Barna s'han sobreposat a la pressió, malgrat (o potser perquè) finalment són un grup d'amigues que viuen fora de la norma i ens ho volen explicar... amb molt d'art. 'Dyke' destaca per ser un magnífic compendi de 12 temes que abracen equilibradament l'ampli espectre d'això que anomenen "música urbana", amb produs que van del rap clàssic al trap de base passant pel reggaeton i el dancehall amb BPMs oscil·lants. Fusió? Sí, clar, a la música i també a l'actitud i la lírica. tribade segueixen tan vacilones, provocadores, esmolades i verinoses com valentes, tendres, vulnerables i reivindicatives. 'Dyke' és a més el resultat d'un projecte col·lectiu gens individualista en el qual sumen esforços productors locals mítics i joves com Titó de Falsalarma, Josh 186, Tropical Galaxia, Xinkoa, Mario Patiño, Vic Moliner, Clara Peya, Kuria, l'holandès ZEP i -és clar- el DJ de la banda Bigmark 186. Un estol de beats de luxe que és pedra angular per un reguitzell de col·labos vocals que només Tribade podien reunir, des de Las Ninyas del Corro a Falsalarma pasando por Anier, Sofia Gabanna, Elane, Santa Salut o Ultra.

A 'Dyke', doncs, hi ha de tot i per a tothom: de la mala llet, el vacileo i la provocació d'alts vols a "Las Buenas" (un himne a la manada femenina), "We don't care", la maxi col·labo "Kartikkeya" amb sampleo de les Balkan Paradise Orchestra o el genial lude "La novia de la muerte" a la reivindicació de les identitats dissidents de "Dyke", "Deserta" o "La Vergüenza"; passant per l'espai pels skills de l'estil a “Todo esto era campo” (trap pur) o “Alabama” i sense oblidar la sinceritat, delicadesa i exposició vulnerable però poderosa a "Cuando salgo", "Créixer" (alerta amb la tornada... en català!) o aquest sentit homenatge a les mares que és "Nana de Hierro", amb picada d'ullet inclosa a Miguel Hernández i amb Clara Peya al piano.

Tribade ho peten a 'Dyke' i envoltades de la flor i la nata de l'escena signen un àlbum amb el que creixen en l'allò personal, polític i musical. Es passen l'èxit pel folre, doncs la música no és per triomfar, és per vibrar i explicar- t'ho ben clar. Tenen moltes coses a dir i rimar, però potser tu no ho vulguis escoltar. Ho han fet entre totes i per a tots, tant hi fa tu i el teu èxit...

Ara, amb ‘Dyke’ ja al carrer, la banda barcelonina es disposa a presentar el seu anhelat disc en una gira que les portarà per multitud d’escenaris, tant nacionals com internacionals. I és que a banda de recórrer ciutats com Madrid, València, Elizondo, Bilbo, Salamanca, Compostela, Villarrobledo (Viña Rock), Granada i Barcelona; viatjaran a altres llocs del món com França, Itàlia i Mèxic. Però ullet, perquè encara queden dates per confirmar!



ESCOLTAR 'DYKE'


Més info TRIBADE
WEB
INSTAGRAM
FACEBOOK
TWITTER
YOUTUBE
SPOTIFY

Discogràfica, management i contractació
PROPAGANDA PEL FET!
Oberta contractació | +34 615276902 | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.


VÍDEOS Tribade

  • TRIBADE ft J DOSE
    Manos sucias

    Play

  • TRIBADE
    Ella y yo

    Play

  • TRIBADE & MARUJA LIMÓN
    Carmen

    Play

  • TRIBADE & K1ZA
    Jaleo

    Play

  • TRIBADE
    El luto eterno

    Play

  • TRIBADE
    Todo esto era campo

    Play

  • TRIBADE ft. FALSALARMA
    Alabama

    Play

  • TRIBADE ft. ANIER, SANTA SALUT, ELANE, ULTRA,
    SOFÍA GABANNA, BALKAN PARADISE ORCHESTRA - Kartikkeya

    Play

  • TRIBADE ft. LAS NINYAS DEL CORRO
    We Don't Care (prod. DJ Maindish 186)

    Play

  • TRIBADE
    Las Buenas (prod. ZEP)

    Play

  • TRIBADE
    Dyke (prod. Tropical Galaxia)

    Play

  • TRIBADE
    Dejar es3 espacio

    Play

  • TRIBADE
    Sabotage

    Play

  • TRIBADE
    Abolo (prod. Jahzzmvn)

    Play

  • TRIBADE
    La Purga (prod. Josh)

    Play

  • TRIBADE
    Mujeres (prod. Taboo)

    Play

  • TRIBADE
    Gaupasa (prod. Josh)

    Play

DISCOGRAFIA Tribade

TRIBADELa Tregua

TRIBADE
La Tregua

TRIBADELas Desheredadas

TRIBADE
Las Desheredadas